CIMG0354.jpg
Gjærbakst

Skoleboller

Publisert: 15. oktober 2010
0

Det er alltid koselig å glede familien og andre man setter pris på med noe godt. Boller trenger ikke alltid være runde;) Disse hjertebollene er laget av min standard bolledeig som jeg alltid tar utgangspunkt i når jeg baker søte gjærbakster. Ser ingen grunn til å forandre på en  oppskrift som er så “blondinesikker” som denne er ;)

Kjevle ut bolledeigen og stikk ut former. Jeg har brukt hjerter men du kan også bruke stjerner eller andre pepperkakeformer;)

Hev bollene og når de er ferdighevet så lager du en liten grop og legger vaniljekrem i denne. Smør på med egg og bak bollene etter oppskriften ;)

Sprøyt så glasur på hjertene eller skriv en søt tekst ;)

OBS: Ikke ta for mye vann i glasuren. Melis og vann fungerer helt fint til dette bruket men vær forsiktig med vann for det er så lite pent å se glasur som har sklidd langt ned på bollene fordi man rett og slett har tatt seg for lite tid:) Som mamma sa da jeg var liten: hastverk er lastverk;)

Lykke til!

Del

A47FBB61-E098-4EF2-AE446BA5B3E8EE7C-C68D7782-D735-4A57-AAAAC559AC1E0AC5