oreokonfekt1.jpg
Konfekt

Oreokonfekt

Publisert: 21. november 2010
0

Her er da endlig oppskriften på oreokonfekt.

Du trenger:

1 pk oreokjeks
100 g sjokolade etter ønske
Form for å ha konfekten i.

En pakke konfekt gir 12-16 hjerter alt etter hvor store formene er:)

Jeg lagde disse med 1 pakke kjeks men det kan være greit å lage dobbel porsjon fordi det må prøvesmakes underveis;)

Hvis du ikke har blender/hurtigmikser så hakker du dette smått for hånd.
Kjeksen skal se ut som grovt mel helt til slutt.

DU SKAL IKKE TA UT KREMEN MEN BLANDE HELE KJEKSEN!!

Nesten ferdig:

Ha kjeksen i en bolle. Varm 100 g sjokolade i mikrobølgeovnen eller over vannbad.
Dette skal røres inn i kjeksmassen.

Hell sjokoladen i kjeksen. Jeg valgte melkesjokolade fordi jeg hadde dette tilgjengelig ;)

Bruk så 2 små skjeer og fyll formen godt med massen. Trykk godt ned i hver form.?

Sett dette kaldt i en halvtime og ta de ut av formen. Sjokoladen som var smeltet har nå fått satt seg i oreomassen og gjør at massen blir stiv og massen former seg i formen ;)

Trykk ut formene om du bruker silikonform og bruker du en konfektform så slår du disse ut av formen på benken.

Smelt sjokolade og dypp konfekten oppi. Husk å smelt nok sjokolade slik at du får dyppet den. Det kan være lurt å ha en skje ved siden av slik at du heller over sjokolade med skjeen.

Husk at sjokoladen må være tynn nok. Om den er tykk så er den for KALD og du må varme den opp litt mer. For å få et perfekt resultat kan du spe på med litt delfiafett :)

Jeg bruker en gaffel. Det at konfekten er kald gjør at sjokoalden stivner nokså fort.

Her kan dere se at idet jeg legger nummer 4 på risten så er nummer 1 og 2 tørket.

Før de stivner helt så vipper jeg dem av risten og setter de på bakepapir.

Etterhvert er de helt ferdige og kan settes på fat.
HUSK: Ikke ta på konfekten med fingrene. Det blir fort merker på og det er ikke pent. Bruk en spatel eller kniv når du skal flytte på konfekten. Eller bruk engangshansker ;)

Lag pynt for å ha oppå. Jeg brukte rød marsipan og stakk ut hjerter.

Feste til det røde hjertet.

Legg på hjertene og så er de ferdige til servering.

Disse er helt nydelige. Og den andre halvparten skal jeg dyppe i hvit sjokolade men det blir i kveld på juleverkstedet ;)

Kos dere masse med familien i dag… i morgen startet en ny og travel uke:)

Hilsen fra

Anne Brith

?
Del

A47FBB61-E098-4EF2-AE446BA5B3E8EE7C-C68D7782-D735-4A57-AAAAC559AC1E0AC5