Sweets-to-share.jpg
Cookies

Ladyfingers for ladies night

Publisert: 24. februar 2013
0

Pic1

Ladyfingers ble jeg kjent med og spiste jeg mye da jeg bodde i Nederland. De er deilige til en kopp kaffe eller te og veldig kjekke å gi bort eller ta med til jentekvelder.

I går var en slik kveld.

Tilfeldighetene gjorde det slik at det var flere enn jeg som var gressenke og en koselig jentekveld med god mat og drikke var ikke å forrakte.

På slike kvelder er det som regel jeg som står for desserten og det var heller intet unntak i går.

Ladyfingers

  • 120 g eggehviter ( 4 stk)
  • 120 g sukker
  • 80 g eggeplommer
  • 120 g hvetemel
  • melis eller finkornet sukker

Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til stiv marengs.

Pisk eggeplomer og halvparten av sukkeret til luftig eggedosis.

Vend de to eggemassene sammen og tilsett siktet mel.

Vend dette inn forsiktig.

Fyll røren i en sprøytepose med en tip som er rund ( 1 cm tykk ) og sprøyt ut stenger a. 10 cm.

Sikt melis eller finkornet sukker over og stek dem i ovnen i 10 minutter på 180 grader.

Oppskriten er hentet fra Sverre Sætre’s bok: Den store kakeboken.

I boken til Sverre står det 5-8 minutter men det er altfor kort. Kanskje varmen kan settes på 200 grader men følg med.

Kjeksene er ferdige når de løsner lett fra platen.

Avkjøl på rist.

inni

Jeg skal bake litt fra boken til Sverre fremover.

Det er en god bok og følger du med vil det også komme en anmeldelse av boken.

Et annet tips til sprøyting av slike kjeks er å sprøyte dem på skrå. Da får du flere på hvert bakepapir.

Mellombildemramme

Bruk ladyfingers som kakebunn eller som tilbehør til is. Disse herlighetene brukes også i tiramisu :)

Ønsker dere alle en strålende dag og husk:

Å dele er å glede!

Del gjerne dette innlegget med dine venner på sosiale medier :)

søndag

God søndag til alle!

signature

Del