pikekyss_fremhevet.jpg
Jul

Pikekyss

Publisert: 28. november 2013
0

pikekyss1God morgen alle sammen :)

Dere som har fulgt meg en stund nå vet at jeg har strevd med å få franske makroner perfekte. Jeg ble så frustrert i vår at jeg fikk et privatkurs av Magnus fra Matprat.no for å lære meg å lage disse franske delikatessene.

Det har vært enda en større utfordring å få marengsen akkurat lik hver gang. Noen ganger kom det sivende fukt ut av den og andre ganger ble den rett og slett bare seig inni.

Jeg vil ha pikekyss som smelter på tungen akkurat slik et pikekyss gjør :)

Ikke for hardt slik at man må bite seg gjennom søtsaken og ikke for seigt. Tørt men deilig haha noen som klarer å forestille seg hvilken konsistens jeg er ute etter?

Jeg har kastet mer enn 2 kg eggehviter i mine forsøk på perfekte pikekyss og jeg har vært like frustrert hver gang.

NÅ ser det ut som om jeg har fått den perfekte oppskriften :) Må sende en stor takk til Magnus fra matprat.no og David Sponheim som alltid hjelper meg og til Olav Hobbykokken som støtter meghver gang det går galt :) Love u guys!

pikekyss4

PIKEKYSS

  • 230 g eggehviter
  • 125 g sukker
  • 125 g melis

Ha eggehviter og sukker i en stålbolle og pisk dette til stiv marengs.

Min erfaring er at dette tar ca 7-9 minutter på medium hastighet.

Sikt melis og ha denne i marengsen og kjør dette videre til alt er glatt og stivt.

pikekyss3Del massen i to og farg den ene delen rød.

Sprøyt ut topper med en sprøytepose. Jeg brukte tip 8B.

La pikekyssene tørke i 4-5 timer på 70-70 grader varmluft.

pikekyss_fremhevet

Så enkelt så vanskelig!

Vil du lese mer fra en ekspert på område kan du ta turen innom Hobbykokken som har skrevet et innlegg om marengs som også heter: Så lett så vanskelig!

Har lyst til å ønske dere en flott torsdag.

Akkurat i dag for 9 år siden så en vakker jente dagens lys for første gang. Tenke seg at vår kjære Annika Ilona har blitt 9 år.

Gratulerer så mye med dagen Annika. Måtte alle dine drømmer bli virkelige :)

AnnikaHa en strålende dag!

signature

Del

A47FBB61-E098-4EF2-AE446BA5B3E8EE7C-C68D7782-D735-4A57-AAAAC559AC1E0AC5